• Anders Lindquist named 2010 IFAC Fellow

• Johan Håstad receives the 2011 Gödel Prize

Publicerad 2012-01-18
    The 2011 Gödel Prize is awarded to CIAM member Prof. Johan Håstad for his paper "Some optimal inapproximability results", Journal of the ACM, 48: 798--859, 2001.

• Björn Engquist receives Peter Henrici Prize at ICIAM 2011

Publicerad 2011-07-23
    CIAM member Professor Björn Engquist is the 2011 recipient of the Peter Henrici Prize. He is being recognized for his fundamental contributions to applied and computational mathematics, scientific computing, and applications to engineering and the sciences, which have had a major impact in various areas of applied and computational mathematics.

• Björn Engquist och Anders Lindquist utnämnda till SIAM Fellows

Publicerad 2010-04-06
    Två CIAM-forskare, Björn Engquist och Anders Lindquist, tillhör den internationella gruppen av 34 forskare som Society of Industrial and Applied Mathematics (SIAM) har utsett till Fellows. De första gruppen SIAM Fellows utsågs 2009 på speciella kriterier som gynnade SIAM-medlemmar från länder med många medlemmar. Detta är första gången Fellows utsetts genom nominering. Engquist och Lindquist är de första svenskarna att bli SIAM Fellows.

• Jan-Olov Strömberg tilldelas Wavelet Pioneer Award

Publicerad 2010-02-08
    CIAM gratulerar Prof. Jan-Olov Strömberg som tilldelats Wavelet Pioneer Award av organisationen SPIE.

• Tomas Björk utses till affilierad professor

Publicerad 2009-10-02
    Professor Tomas Björk (Handelshögskolan i Stockholm) kommer att utses till affilierad professor i matematisk statistik och finansiell matematik vid institutionen från och med 1 oktober, 2009, under en treårsperiod. Han kommer ger en snabbkurs på doktorandnivå i stokastisk kontroll och optimering av portfolio i februari 2010. Kursen annonseras inom kort.